İzmir Çiğli'ye 'Tasarım ve Beceri' atölyesi

İzmir Çiğli

İzmir Çiğli'ye 'Tasarım ve Beceri' atölyesi

TEGV’den İzmir Çiğli Eğitim Parkı’na Tasarım ve Beceri Atölyesi açıldı.

İZMİR (İGFA) - 27 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), İzmir Çiğli Eğitim Parkı’na Prof. Dr. Tolga Köroğlu adına yaptırılan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” gerçekleşen törenle açıldı.

 Törene İzmir Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Nihal Demir Çoban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Altan, eğitim gönüllüsü Prof. Dr. Gürsü Kıyan, Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun eşi Dr. Özge Altun Köroğlu, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Efe Aydan ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan İzmir Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Nihal Demir Çoban, “Dezavantajlı köylerde 15 yıl öğretmenlik yaptım. İzmir’de de son altı yıl Güzeltepe Mahallesi’nde öğretmendim. Alanım bilişim ve robotik kodlama. Çok zor koşullarda çocuklarla turnuvalara gittik. O erişime, imkanlara ulaşmak çok zordu. Tolga Bey’in adının böyle bir atölyede yaşıyor olması o kadar değerli ve kıymetli ki. Fırsat eşitliğinin altını kalın çizgilerle çizildiği bir atölye. İyi ki TEGV var. Tolga Hocamın adı hep yaşasın, var olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Altan çocukların, açılışını yaptığımız bu atölye ile yepyeni bir bakış açısı ve kazanımlar elde edeceklerini söyledi. 

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurduğu Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor.


Haber Kaynak : İGF

Malatya Büyükşehir Zabıtası'ndan sıkı denetim

Bursa İnegöl'de Başkan Taban öğrencilerle buluştu

Kütahya'da 1929'dan beri en yüksek sıcaklık ölçüldü

sdfbsdfhgdfghjtyjr

Çocuk Tacizcisi Emrecan Girgin her yerde aranıyor

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Tomruk Yüklü Tır Devrildi, Tomruklar Yola Saçıldı

ÇİÇEKDAĞI’NDA HAYVAN PAZARI HAZIR

Yeni Kabine üyeleri yemin etti

ssssggfffgggf

Deprem sonrası Malatya Valiliği'nden uyarı: Şebeke suyunu içmeyin

Şimdi sıra Batı illerinde mi? Balıkesir'de de deprem!

Devlet hastaneleri ve polis evi yıkıldı!

Rusya Büyükelçiliği'nden deprem mesajı

Deprem uzmanından kritik uyarı! 23 yıldır yaşadığımız en büyük deprem

Arif Susam'dan Oylat çıkarması

Okul servislerine sıkı denetim

Akdeniz karla mücadele ediyor

Türkiye Kick Boks Turnuvası tamamlandı

Notalar KO-MEK’te hayat buldu

Ayak sağlığının gönülü podologu Nazlı Ekici, Guinnes'i hedefliyor

İçişleri: Güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı

İçişleri: Güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı

Hac başvurularında bugün son gün

Gaziantep'te satranç turnuvasını kazananlar belli oldu

İzmir'deki Sarıgöllüler Manisa'yı gezdi

Manisa'da Mıdıklı'nın dereleri temizleniyor

Mahkumların elektrik faturasına 'mesken' indirimi!

Genç tasarımcılar Designathon için yarıştı

Kocaeli Gölcük'te ders zili 'sanat'a çaldı

Yükleniyor